Fysiotherapie-Berkum-nieuws

Corona update

Update 06-05-2020:

Vanaf deze week mogen we gelukkig weer voorzichtig meer gaan behandelen op de praktijk. Dit betekent echter nog niet dat we weer behandelen zoals u van ons gewend bent. We houden ons zolang het nodig is aan de richtlijnen van het KNGF die zijn goedgekeurd door het RIVM, zodat we op een veilige manier te werk gaan.

Dit houdt in dat we bij elk bestaand behandeltraject en bij elke nieuwe aanmelding een afweging zullen maken welke behandelingen we op afstand (bijvoorbeeld via videobellen) kunnen doen en welk deel we op de praktijk moeten doen. Dit doen we in overleg met u, met inachtneming van de richtlijnen.

Met andere woorden: heeft u klachten, neem contact op zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken. Dan zorgen we voor de meest effectieve en passende oplossing.

==================================================
Update 18-03-2020:

Wij blijven nog steeds geopend. De hoofdingang van de Berkumstede is inmiddels afgesloten voor bezoek. U kunt onze praktijk, de huisartsenpraktijk, en de kapper nog steeds bereiken via de deur bij de brievenbussen. Als u even moet wachten voor uw fysiotherapie afspraak mag u plaatsnemen op de bank in de gang, om de afstand tussen u en de patiënten van de huisartsenpraktijk te waarborgen.

Voor de veiligheid van u en ons zelf zullen er vanaf heden geen hands-on behandelingen meer plaats vinden. Dat betekent bijvoorbeeld dat mobilisaties en massage niet meer worden uitgevoerd. Als u een vitaal beroep heeft en door uw klachten minder goed kan functioneren kunnen we hier een uitzondering op maken, om ons steentje bij te dragen aan de crisis.

We houden u op de hoogte zodra er meer nieuws is.
==================================================

Een update na de persconferentie van vandaag, 15-03-2020. Onze praktijk blijft vooralsnog geopend voor individuele behandelingen. We baseren deze beslissing op adviezen vanuit het RIVM en onze vakbond het KNGF, en houden de ontwikkelingen goed in de gaten. Onze hygiëne maatregelen zijn in lijn met de richtlijn van het RIVM.

Kom niet naar de praktijk als u koorts heeft, moet hoesten of verkouden bent. Neem in dat geval contact op om uw afspraak te verzetten.

Wat doen wij?
Wij geven elkaar geen hand meer.
We overleggen actief met onze kwetsbare doelgroep waar dat nodig is.
Na ieder consult wassen wij onze handen met desinfecterende zeep.
We nemen extra maatregelen betreffende behandelbanken, apparatuur en deurklinken.
De sportgroepen gaan in ieder geval tot 6 april niet door.

Wat kunt u zelf doen?
Neem de zijdeur van de Berkumstede, bij de brievenbussen rechts van de hoofdingang. De schuifdeuren zijn gesloten.
We vragen vanaf 16-03 iedereen bij aanvang van de behandeling én na afloop de handen te desinfecteren.
Neem bij twijfel contact op voor overleg, wij zorgen voor maatwerk per individuele situatie.
Probeer sociale contacten te vermijden voorafgaand aan uw bezoek.
Heeft u behoefte hebben aan een overleg met een van onze fysiotherapeuten maar kunt u niet komen? Neem dan contact met ons op om een afspraak in de praktijk om te zetten in een consult op afstand. De therapeut kan het consult telefonisch of via Physitrack houden en advies en of huiswerkoefeningen toesturen.

We hopen dat iedereen gezond is en blijft.

Scroll naar boven