Fysiotherapie-Berkum-specialisaties-1
Fysiotherapie-Berkum-specialisaties-2
Fysiotherapie-Berkum-specialisaties-3
previous arrow
next arrow

Dry needling

 

Dry needling is een effectieve behandeltechniek waarbij spieren worden aangeprikt waardoor ze snel en langdurig ontspannen raken. De techniek bestaat al jaren maar wordt sinds kort steeds meer in Nederland toegepast. Bij dry needling wordt gebruikt gemaakt van een hele dunne ‘droge’ acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht, omdat het naaldje niet hol is.

Het is echter niet te vergelijken met acupunctuur. Bij acupunctuur wordt gekeken naar het beïnvloeden van de energie in het lichaam en worden oppervlakkig meerdere naalden gebruikt, terwijl bij dry needling meestal één naaldje wordt gebruikt waarmee triggerpoints in de spier wordt geprikkeld.

Een triggerpoint is een ‘knoop’ in de spier die pijnlijk is bij druk maar ook op afstand pijn kan geven op een andere plek. Deze kunnen soms de hoofdoorzaak zijn van uw klachten.

Dry needling is onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Het wordt dus vergoed als u hiervoor aanvullend bent verzekerd. Denkt u baat te kunnen hebben bij deze behandeling, of heeft u vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie!

Gespecialiseerde therapeut:

Jeroen Radder
Jeroen Radder
Scroll naar boven