Fysiotherapie-Berkum-specialisaties-1
Fysiotherapie-Berkum-specialisaties-2
Fysiotherapie-Berkum-specialisaties-3
previous arrow
next arrow

Fysiotherapie in de geriatrie

 

Is overeind komen moeilijk? Raakt uw evenwicht weleens verstoord of bent u wel eens gevallen? Naarmate we ouder worden of door ziekte functioneert ons lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Uw conditie gaat achteruit en uw kracht in armen en benen neemt af. Lopen, traplopen, fietsen, wassen en aankleden worden moeilijker en de kans op vallen neemt toe. Natuurlijk wilt u uw zelfstandigheid niet verliezen. Daarom is er de geriatriefysiotherapeut die uw lichamelijk functioneren verbetert en zo mogelijk verdere achteruitgang voorkomt..

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Hij heeft kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. De behandeling is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en uw wensen en bestaat veelal uit training en oefening. Bijvoorbeeld uit looptraining en evenwichtsoefeningen, maar ook het oefenen van specifieke vaardigheden en handelingen als opstaan en uit bed komen.

Naast oefeningen geven wij u voorlichting en advies over transfers en het gebruik van hulpmiddelen. Alles is er op gericht om u zo goed en zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren.

Gespecialiseerde therapeut:

Rijkel Koiter
Rijkel Koiter
Scroll naar boven